Acesta ar fi prima intebare ce apare pe buzele tuturor in momentul in care o astfel de formulare. Ei bine, un atelier de acest gen isi propune abordarea unor teme punctuale, fie o tema data fie probleme ridicate de grup si accesarea experientei comune precum si cea a celor care conduc atelierul.
O abordare a problemelor in acest fel, intr-un cadru sigur, unde exista coeziune de grup, permite libertatea accesarii solutilor creative intrucat parerea fiecarui membru din grup este importanta.
Cum se desfasoara?
In grupuri de 5-10-15 persoane. Atelierul se poate intinde pe parcursul unei zile sau doua, in functie de tema, timp de maxim 6 ore zilnic (Incluzand 3 pauze. Timpul efectiv de lucru fiind de 5 ore).
Cum facem lucrurile?
Avem o sesiune de prezentare a temei sau de culegere a ei. Tema pe care o analizam impreuna. Avem o sesiune practica, in care grupul poate fi impartit in perechi sau subgrupuri mai mici si lucreaza bucati din tema sau toata tema. Ulterior reunim bucatile si impartasim experienta comuna.
Cand se desfasoara?
In cazul atelierului de doua zile, acesta este anuntat cu cel putin o saptamana inainte, se desfasoara vineri seara si sambata. Daca atelierul este de o zi se desfasoara sambata. Alternativ, daca toate persoanele sunt disponibile se poate organiza si in timpul saptamanii.